MASTERCLASS: DOMENIILE PANCIU - EXCELENTA SPUMANTELOR VRANCENE

‹ Back

 

 

 

MASTERCLASS: DOMENIILE PANCIU - EXCELENȚA SPUMANTELOR VRÂNCENE 

 

Prezentat de Oenolog Sorin Macoviciuc

 

Sâmbătă, 6 mai 2023, 16h30, în Română

 

Preț: 100 lei/persoană - locuri limitate (biletul nu include accesul la salon)

 

→ ONLINE TICKETS / BILETE ONLINE

 

____________

 

 

Situate pe treptele domoale ale Subcarpaţilor de Curbură, Dealurile Sârbilor se găsesc în mijlocul viilor din nordul judeţului , care formează podgoria Panciu. Particularităţile acestei zone sunt solul baticalcaric lutoargilos, dezvoltat pe depozite loessoide mijlociu fine, umiditatea echilibrată, temperaturile moderate cu o medie anuală de 10,2℃ şi expunere la soare cu o înclinare 3° spre ESE. Scăldat de apele Putnei la vest si cele ale Şuşiţei la est, este un paradis al viţei de vie, unde Băbeasca Neagră, Plăvaia, Feteasca Neagră și Feteasca Albă au fost reginele acestei podgorii mii de ani.

 

Calitatea vinurilor din Dealul Sârbilor au impresionat din cele mai vechi timpuri, domnitorii Moldovei având încă din timpuri medievale podgorii în acestă zonă. Renumele vinurilor din Dealul Sârbilor l-a determinat chiar pe domnitorul Gheorghe Duca (1665-1683), să ceară cancelariei domneşti să adauge pe sigiliul domnesc viţa de vie și să proclame viile drept Podgorie Domnească. 

 

Am pornit la drum cu o misiune care de-a lungul anilor a stat la baza activităţilor şi deciziilor luate: fabricarea unui produs natural de calitate, prin valorificarea continuă a potenţialului podgoriei Panciu. Astfel munca grea şi dedicată a echipei se fructifică prin prezenţa pe piaţă a unui portofoliu ce cuprinde vinuri liniştite albe, roze şi roşii, frizzante şi spumante, toate încadrate în 3 game: Domeniile Panciu, Panciu Riserva şi Casa Panciu.

 

Particularităţile solului, umiditatea echilibrată şi excelenta expunere la soare pe care o oferă poziţia geografica, fac din licoarea strugurilor una cu cea mai mare aciditate din tara.

 

La acest moment gama de vinuri ale Domeniilor Panciu cuprinde 14 tipuri de vinuri spumante produse în cele mai bune și moderne condiții, prin toate cele trei metode: champenoise, charmat și asti.

 

La acest masterclass veți putea degusta șase dintre vinurile noastre spumante, produse prin toate cele trei metode, pe care le asociem cu o serie de preparate surprinzatoare care să completeze experiența gustativă și să o tranforme  într-o adevarată trăire senzorială.

 

Vin spumant Blanc de Blancs

Vin spumant Cuvee Prestige

Vin spumant Blanc de Noirs

Vin spumant Rose

Vin spumant Rosu

Vin spumant Muscat Ottonel

 

Oenologul Domeniile Panciu, Sorin Macoviciuc are 34 ani experiență în domeniu și este absolvent al USAMV Iași, traning Institutul Oenologic din Epernay, membru ADAR, doctorand în vinificație modernă.

 

 

 

 

Domeniile Panciu deține și un resort, iar mai multe informații puteți afla aici.

 

→ BILETE ONLINE

The master classes will be held in Teatro Hall on the ground floor of Novotel Hotel. 

Masterclass-urile vor fi susținute în sala Teatro de la parterul hotelului Novotel.

 

 

 

 

 

SPONSORS  

                                   

  

 

 

 

 

PARTNERS

 

 

  

 

 

 
           WS37_1