‹ Back

 

MASTERCLASS

 

From Grain to Umami: secretele pâinii

 

Prezentat de Valentina Ion

 

Sâmbătă, 10 mai 2025, ora 16.30, în limba română

 

Cost 120 lei/persoană

(în cost nu este inclus accesul la salon)

 

Bilete online 

 

 

 

În cadrul Revino Bucharest Wine Show, pasionații de vinuri și gastronomie vor avea ocazia să participe la un masterclass dedicat fermentării alături de Valentina Ion, co-fondatoarea Grain Trip, brutărie artizanală din București, pasionată de fermentație și povești culturale care se spun prin pâine.

 

Un masterclass dedicat tehnicilor avansate de fermentare aplicate în panificație și patiserie, care transformă cerealele în experiențe multisenzoriale. De la maia, kombucha și kefir, până la fermentații hibride cu koji sau amazake, explorăm cum pot fi construite profile aromatice complexe și sustenabile în aluaturi.

 

Ce vom descoperi în cadrul masterclass-ului:

 

  • Cum pot fi construite arome complexe în aluat prin fermentații?
  • Ce rol joacă fermentația naturală în definirea gustului, texturii și valorii nutritive a pâinii și patiseriei?
  • Ce înseamnă un starter „viu” și cum influențează el rezultatul final – fie că e maia, kefir sau kombucha?
  • Cum se pot folosi tehnici zero waste pentru a îmbunătăți rețetele de panificație?
  • Cum evoluează un aluat în timp și cum putem crea „straturi de gust” printr-o abordare multidisciplinară?

 

From Grain to Umami - secretele pâinii este un eveniment educativ gourmet, parte din programul extins al Revino Bucharest Wine Show 2025, și se adresează celor care vor să descopere secretele panificației dincolo de gust – ca parte integrantă a unei culturi, a unei mese, a unei povești.

 

Bilete online acces masterclass https://eventbook.ro/program/revino-romania?lang=ro

 

 

PARTNERS